Η ιστορία μας

Με όραμα για το μέλλον

Οινοποιείο κασκούτας

1989, Το Οινοποιείο:
Η αγάπη για το κρασί των δύο νεαρών, Κώνσταντίνου και Αναστάσιου Κασκούτα έγινε όραμα που μετουσιώθηκε σε πράξη: Οι γηγενείς ποικιλίες της περιοχής Ροδίτης, Σαββατιανό και Αγιωργήτικο οινοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο μικρό οινοποιείο που ιδρύσαν στην Ρίζα Κορινθίας. Παράλληλα, στον ιδιόκτητο χώρο οι παραγωγοί της περιοχής είχαν τη δυνατότητα να λαμβάνουν υπηρεσίες έκθλιψης σταφυλιών τους, παραλαμβάνοντας τον δικό τους μούστο.
1994, Το Αποσταγματοποιείο:
Ιδρύεται το 1994. Ήταν η πρώτη άδεια Αποσταγματοποιείου για το νομό Κορινθίας. Λειτουργεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα, παράγοντας αρωματικό τσίπουρο φτιαγμένο με μεράκι και βελτιώνοντας την ποιότητα με καινούργιο εξοπλισμό. Από το 1990 φτιάχναμε πετιμέζι με παραδοσιακό τρόπο για τις ανάγκες της οικογένειας. Η ποιότητά του ήταν εξαιρετική και όσοι το δοκίμαζαν μας προέτρεπαν να ασχοληθούμε με την παραγωγή του επαγγελματικά.
2015:
Κατασκευάσαμε ένα σύγχρονο κτήριο με HACCP Certification και ISO 9001 για να στεγάσει τις νέες μας δραστηριότητες: 1. Παραγωγή πετιμεζιού: Αγοράστηκαν νέας τεχνολογίας ιταλικά μηχανήματα άθερμης συμπύκνωσης χυμών τα οποία διατηρούν αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά, τα αρώματα και τη γεύση του σταφυλιού στο συμπυκνωμένο χυμό και στο πετιμέζι. 2. Η εμφιάλωση του συμπυκνωμένου χυμού και του πετιμεζιού πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις μας. Το πετιμέζι μας πλέον είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό σε διάφορες συσκευασίες. 3. Παραγωγή φιαλών PET με σύγχρονες φουσκωτικές μηχανές που παράγουν μπουκάλια σε διάφορα μεγέθη για τις ανάγκες των εμφιαλώσεων.
2018, Εμφιαλωτήριο οίνων:
Επεκτείναμε τις εγκαταστάσεις μας με σύγχρονο καινούργιο κτήριο αυστηρών προδιαγραφών με εμφιαλωτικές σειρές όπου εμφιαλώνουμε bag- in-box, φιάλες PET και γυάλινες φιάλες σε διάφορα μεγέθη και συσκευασίες .
2020, Η Ποτοποιία:
Για τις ανάγκες της εμφιάλωσης του τσίπουρου ιδρύσαμε την Ποτοποιία όπου εμφιαλώνεται το τσίπουρο με σύγχρονα μηχανήματα.

Με βαθιές ρίζες

Από το 1989

Το οινοποιείο Κασκούτα είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο, που ιδρύθηκε στην Κορινθία, το 1989.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Γνωρίστε μας, είτε τηλεφωνικά είτε στον επαγγελματικό μας χώρο, στη Ρίζα Κορινθίας.